Novigrad

Naš mali Novigrad, nekad mirno ribarsko mjestašce, postao je s godinama primamljivo odredište turistima iz čitave Europe, pa i svijeta, a mnogi od njih, oduševljeni Novigradom, tu se redovito vraćaju.

Postajući jedno od najpoželjnijih mjesta turističkog boravka i odmora, naš je grad sačuvao svoj neodoljivi šarm mirnog ribarskog gradića, onu prepoznatljivu, gotovo intimnu atmosferu, tako svojstvenu malim mediteranskim gradićima.

Gradski bedemi, kamene zidine iz 13. stoljeća, najvrjedniji dragulj iz bogate riznice novigradske povijesne baštine, kao da su prigrlile sve ono što Novigrad čini ugodnim mjestom za nezaboravan odmor i boravak, kao da su stoljećima čuvale „dušu“ ovoga mirnog primorskog gradića…

Sačuvale su gradske zidine svu bogatu povijest ovoga grada, njegovu vrijednu spomeničku baštinu, tradiciju i kulturu, bogatstvo stola, kao i dobrotu i gostoljubivost ljudi, vrijednih domaćina koji su uvijek znali dočekati svakog gosta i pomoći mu da svim svojim osjetilima doživi sve ljepote i blagodati Novigrada.

Pročitajte više na: www.novigrad-cittanova.hr i www.novigrad.hr